Owoce, które wzmocnią Twój organizm! Jedz je codziennie!

Owoce, które wzmocnią Twój organizm! Jedz je codziennie!

Redakcja

2017-08-22

brak komentarzy

Jeśli należysz do osób, którym wydaje się, że jedyną efektywną metodą na redukcjęzdrowe  owoce

nadmiaru tłuszczu oraz wymodelowanie sylwetki bywa błyskawiczne zmniejszenie spożycia węglowodanów, to jesteś błędzie. Owszem, kuracji odchudzającej niskowęglowodanowe mogą okazać się skutecznym orężem w walce z nadwagą oraz nadwagą, ale niekoniecznie muszą stanowić optymalny metoda na uzyskanie szczupłej oraz zarazem muskularnej sylwetki w dowolnym możliwym przypadku. Jeśli zdążyłeś już sobie wypracować jako-taką kondycję oraz muskulaturę, a na aktualnym etapie chciałbyś zająć się szlifowaniem sprawności fizycznej oraz zdobyć wymarzoną sylwetkę, postaraj zaprzyjaźnić się z cukrowymi Cel zbilansowanej kuracji odchudzającej redukcyjnej Umówmy się co do jednego, w świetnie zaplanowanej redukcji nie chodzi o to by prostu „stracić sylwetkę”, tylko by poprawić własny prezencję, korzystnie zmienić proporcje sylwetki oraz uwidocznić okryte tłuszczem szczegóły. świetnie zbilansowana dieta redukcyjna mu korespondować z tak przedstawionymi przewidywaniami, pozwalając spalić jak najsilniejszą zawartość tłuszczu przy jak najmniejszym ubytku tkanki mięśniowej oraz jak najmniejszym spadku zdolności wysiłkowych. Czy uzyskanie takiego efektu bywa możliwe bez skrajnego ograniczania spożycia węglowodanów – owszem bywa! Zwłaszcza w przypadku ciężko trenujących wartościowe  owocezawodników oraz osób aktywnych ruchowo Węglowodanowe Ten jesienny owoc uchroni cię przed przeziębieniem! korzyści W kontekście jakie  owoce  jeść  redukcji tłuszczu wiele mówi się o tym, że obecność węglowodanów kuracji z jednej strony na regule konkurencyjności redukuje zużycie tłuszczu zapasowego w procesach energetycznych, a z drugiej  zwiększając sekrecję insuliny dodatkowo sprzyja raczej magazynowaniu niż wydatkowaniu energii. wielokrotnie pomija się natomiast fakt, że węglowodany posiadają kilka ważnych zalet, primo odpowiednie ich konsumowanie sprzyjać może utrzymaniu wysokiej intensywności ćwiczenia, secundo – upraszcza regenerację, a potrzecie prowadzi do zmniejszenia aktywności katabolicznego kortyzolu. Poza tym w niektórych przypadkach umiejętna manipulacja spożyciem węglowodanów zapobiegać może nadmiernemu obniżeniu poziomu leptyny, z którym wiążą się takie rezultaty jak spowolnienie metabolizmu, pogorszenie samopoczucia oraz wzrost głodu Zbilansowana dieta redukcyjna w praktyce Układanie zbilansowanej kuracji odchudzającej redukcyjnej zacząć należy od ustalenia dziennego zapotrzebowania energetycznego, co trzeba wykonać posiłkując się wzorem. Znając już powyższe wartości należy ustalić deficyt energetyczny. Proponuję

by na wstępie był on nie większy niż procentowy udziału tłuszczu w organizmie.

Innymi słowy jeśli moje każdego dnia zapotrzebowanie wynosi 3300kcal, a poziom tłuszczu – 12%, to redukcję powinienem zacząć z pułapu nie niższego niż 2900kcal. Nie bywa to precyzyjnie wyznaczona wartość, a alt2 raczej startowy punkt odniesienia. W trakcie trwania kuracji odchudzającej deficyt kaloryczny bywa musiał prawdopodobnie ulec pogłębieniu, ze względu na postępującą adaptację trawienną ludzkiego ustroju do obniżonego spożycia energii. Białko W zbilansowanej diecie redukcyjnej każdego dnia konsumowanie białka musi wynosić mniej więcej 2 – 2,5g na kg beztłuszczowej masy ciała oraz dla praktycznie wszystkich sytuacji zaleca się by rozłożona była na 3 – 5 pokarmów w ciągu dnia. Udział protein trzeba powiększyć w przypadku zwiększonego głodu (białko posiada zdolność tłumienia uczucia głodu), i w przypadku aplikowania dopingu hormonalnego w postaci sterydów anaboliczno-androgennych. Podstawowym źródłem białka powinny być nisko przetworzone spożywanie zwierzęce, takie jak mięso (zwłaszcza wołowina od krów z chowu pastwiskowego, dziczyzna), ryby (świetnie morskie), jaja oraz nabiał oraz owoce morza. Uzupełnieniem dziennej puli białka będą proteiny zawarte w produktach zbożowych, orzechach oraz nasionach.   Pełen ranking odżywek białkowych znajdziesz: TUTAJ Tłuszcz picie tłuszczu musi mieścić się w przedziale 20 – 30% dziennej podaży energii, przy czym ważne bywa by większą jego część stanowiły kwasy tłuszczowe jednonienasycone (oliwa z oliwek, awokado, olej rzepakowy, migdały), które w towarzystwie węglowodanów jedynie nie wpływają negatywnie na alt3 wrażliwość insulinową, ale mogą ją poprawiać. picie kwasów tłuszczowych nasyconych (artykuły zwierzęce, olej z kokosów) trzeba na wszelki wypadek utrzymać na poziomie nie wyższym niż 10% dziennej podaży energii. Od 4 do 8% udziału w dziennym bilansie kalorycznym musi przypadać dla kwasów wielonienasyconych, przy czym stosunek płciowy kwasów omega 3 do kwasów omega 6 powinien mieścić się w proporcji 1:1 do 1:4. Bezwzględnie stronić od należy kwasów trans tłuszczowych znajdujących się w margarynach twardych, słodyczach oraz daniach rodzaju fast-food. Źródłem węglowodanów służących nam za pożywienie są produkty roślinne. Zawartość węglowodanów w produktach konsumpcyjnych bywa zróżnicowana. Praktycznie najważniejszą grupę składników zawierających większe ilości węglowodanów stanowią zboża, nasiona roślin strączkowych oraz warzywa korzeniowe oraz bulwiaste. W polskiej diecie najwięcej węglowodanów pochodzi z składników zbożowych (z jednej strony ze względu na dużą zawartość skrobi, najistotniejszego polisacharydu w diecie, z drugiej a z uwagi na olbrzymie konsumowanie składników z owej

zespołu w ciągu dnia; stanowią lub powinny stanowić składnik 4–5 posiłków). kartofle, które dawniej były drugim pod względem

wielkości spożycia źródłem węglowodanów, obecnie utraciły tę pozycję na rzecz ryżu, makaronu, kaszy czy pieczywa, ale także na rzecz cukru rafinowanego (słodyczy, słodzonych napojów, pieczywa cukierniczego). Najobfitszym źródłem alt4 węglowodanów są produkty wyodrębnione z naturalnych artykułów roślinnych, jak na przykład cukier rafinowany, mączka ziemniaczana oraz ich przetwory (np. sztuczny miód, cukierki, syrop ziemniaczany) oraz miód pszczeli oraz suszone owoce. produkty te zawierają 80–100% węglowodanów. zasobne w węglowodany są produkty zbożowe (mąka, kasze, makarony, pieczywo, płatki śniadaniowe), które zawierają od 50–80% skrobi, oraz słodycze, pieczywo cukiernicze oraz niektóre przetwory owocowe (dżemy, konfitury, syropy). kartofle, warzywa okopowe oraz korzeniowe oraz napoje zawierają mniej więcej 10–25% węglowodanów. W mleku oraz napojach mlecznych zawartość laktozy buduje się na poziomie 4–4,5%. Węglowodanów dostarczają więc owoce, w których występuje przede wszystkim fruktoza oraz glukoza (w niewielkich ilościach sacharoza, zwłaszcza w daktylach). Zawartość cukru w jarzynach może wynosić 4–12%. z wyjątkiem cukrów rozpuszczalnych oraz skrobi warzywa zawierają znaczne ilości błonnika pokarmowego.   okazują się głównym źródłem energii dla naszego ludzkiego ustroju (spalenie 1 g dostarcza 4 kcal); glukoza bywa jedyne kopalnia energii dla mózgu, rdzenia nerwowego i erytrocytów, bywa wykorzystywana jako substrat energetyczny przez tkankę mięśni, wątrobę, serce, nerki i jelita. Dostarczają w pospolitym pożywieniu człowieka ok. 50–60% energii i nadają pokarmom cechy organoleptyczne. okazują się konieczne do utleniania kwasów tłuszczowych do CO2 oraz h2o (w przypadku niedostatecznej ilości węglowodanów przyswajalnych w pożywieniu –

 

Zobacz też 

EcoSlim Cena


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

dieta_i_fitness